Пешеходец е тежко пострадал в Асеновград. Сигнал за възникналото ПТП е получен на 19 януари малко преди 7 часа сутринта. Инцидентът е станал на улица "Васил Левски" № 26. Товарен автомобил Мерцедес с пловдивска регистрация, управляван от 57-годишен местен жител е ударил 22-годишен пешеходец. Направената алкохолна проба на водача с близо 32 годишен стаж, е отрицателна. Постадалият е настанен за лечение в УМБАЛ Свети Георги със счупена дясна подбедрица и черепно- мозъчна травма с опасност за живота.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група. Причините ще се установяват в хода на образуваното досъдебно производство образувано за престъпление. Работата по случая продължават служители от РУ Асеновград. 

На 19 януари е подаден и още един сигнал за ПТП в град Брезово. Екип на полицията е пристигнал на местопроизшествието и е установил, че водач на Воксхол, модел Зафира е ударил 13-годишно дете, което се е движело по платното за движение срещу движението на автомобила. Момичето също е от гр. Брезово. Виновният водач е оказал първа помощ на пострадалото момиченце, като го е транспортирал до филиала за спешна помощ в града, а впоследствие детето било отведено за обстоен преглед в УМБАЛ Свети Георги.

След специализирана консултация, по-късно пострадалото момиче е освободено за домашно лечение без сериозни травми. Тестът за алкохол и наркотици направен на 57-годишния водач е отчел отрицателен резултат. Случаят е отработен по административен ред.