Полицейски служители закопчаха няколко пияни и напушени лица зад волана. Шофирането в нетрезво състояние се превърна в масова практика в селата край Пловдив, но на нарушителите не им се размина.

Бързо производство за извършено престъпление е започнато в РУ Асеновград. В късните часове на 21 юли 35-годишен асеновградчанин е установен от автопатрул на районното управление да управлява товарен автомобил след употреба на марихуана. Мъжът е задържан в ареста за срок от 24 часа. 

Бързо производство за шофиране след употреба на наркотично вещества е започнато и в РУ Хисаря. Задържан е 32-годишен мъж от село Горни Домлян, управлявал лек автомобил Мерцедес. Проверката от униформените е извършена на 21 юли в 19 часа на територията на гр. Хисаря. Драгчек тестът е реагирал положително на марихуана. Престъплението по чл. 343Б, ал. 3  от НК е докладвано на дежурен прокурор.

На улица "Родопи" в с. Белозем, пък за проверка е спрян водач на лек автомобил Опел, шофирал с алкохолна концентрация от 1,26 промила. Мъжът, управлявал превозно средство чужда собственост е задържан в ареста за срок до 24 часа.

На 51-годишен нарушител от село Татарево също не му се размина. В 13 часа на 21 юли автопатрул на РУ Първомай е спрял за проверка колесен трактор, управляван от въпросния господин. След извършена справка е установено, че водачът е неправоспособен, като е лишен от това право по административен ред. Проба с дрегер е отчела и употреба на 1,86 промила алкохол. По случая е започнато бързо производство.

За шофиране на МПС без регистрационни табели е задържан и 18-годишен младеж от село Голям чардак . Водачът е управлявал мотоциклет Пиаджо и е установен при извършена проверка в 21:20 часа на 21 юли. Започнато е досъдебно производство за извършено престъпление.

Още двама водачи са задържани за шофиране в нетрезво състояние.