Пешеходка е пострадала при катастрофа в Пазарджик вчера. Инцидентът е станал сутринта на кръстовище в града. 62-годишен мъж бил зад волана на лек автомобил „Форд“. При маневра за завой наляво той блъснал движещата се по пешеходна пътека 74-годишна негова съгражданка.

Възрастната жена е транспортирана и настанена в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на десния крак, без опасност за живота. Пробата за употреба на алкохол от страна на шофьора е отрицателна. На мястото е извършен оглед, образувано е досъдебно производство.  

Междувременно двама почерпени с алкохол шофьори са задържани през изминалото денонощие. Вчера следобед автопатрул при полицейското управление в Септември спрял за рутинна проверка „Фиат“. 51-годишният шофьор от село Симеоновец бил тестван с дрегер, а уредът отчел 1.85 промила концентрация на алкохол. Снощи на една от улиците в Пазарджик същата участ сполетяла и  42-годишен мъж от пазарджишкото село Главиница. Той бил зад волана на „Пежо“ с 1.40 промила. Спрямо шофьорите се водят бързи производства.