Пътни знаци в центъра на Пловдив объркват шофьорите. За куриозите на няколко улици в града сигнализира читател на TrafficNews.

Пътен знак номер А24 “Светофар” хвърля в недоумение водачите преди кръстовището с бул. „Дунав” и бул. „Васил Левски” в Кършияка.

Той е от група предупредителни пътни знаци за опастност. Изобразява светофар с червена, жълта и зелена светлина. При поставения на кръстовището „светофар” обаче, местата на жълтия и червения цвят са разменени. „Tова някакъв нов знак ли е?”, пита се нашият читател.

Проблем за шофьорите се създава и на ул. „Хан Аспарух”, пресечка на ул. „Богомил”. Знакът за еднопосочна улица там е поставен на уличната лампа, която е на ул. „Богомил”, а логичният въпрос за водачите е, там ли му е мястото.

Освен това по правилник на еднопосочна улица е позволено паркирането от дясната страна, а в случая има знак, че паркирането там е забранено. Което пък е принудило пловдивчани да оставят автомобилите си от лявата страна. „На съседната ул. „Лозен град” също не се спира отдясно, по посоката на движението”, сигнализира нашият читател.

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на нередностите.

Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg.