Първият сняг успя да покрие с бяла пелена столицата, но не създаде големи драми. Силният вятър и навяванията изтормозиха софиянци, но катастрофите върху хлъзгавите улици не бяха повече от обичайния брой, а Пирогов нямаше наплив от пациенти с потрошени при падане ръце и крака, показа проверка на TrafficNews. 

Малко след 12:00 ч. снегорините започнаха да чистят улиците и главните булеварди в столицата, по които се натрупаха няколко сантиметра сняг. Само на някои места се стигна до задръствания заради затруднените условия за шофьорите.

Над 130 снегопочистващи машини бяха мобилизирани да обработват участъците, по които се движи градския транспорт. 

Специално внимание беше отделено на мостове и стръмни места, където се разпръскват соли, като най-интензивна беше акцията в районите „Витоша“ и „Овча Купел“. В район „Банкя“ се обработват общинските пътища към кварталите „Михайлово“ и „Градоман“, както и към селата Вердикал и Клисура.

Сред обработваните участъци са и пътните платна на бул. „Брюксел“. Опесъчават се и пътищата в природен парк "Витоша", "Драгалевци" – "Алеко" и "Бояна" - "Златни мостове".

Няма промяна в разписанията на градския транспорт, който се движи по обичайните си маршрути. Въпреки това от Столична община напомнят на шофьорите да се движат със съобразена скорост, а автомобилите да са оборудвани за движение при зимни условия. 

Шест екипа на "Аварийна помощ и превенция" наблюдават различни терени в столицата и са в готовност при закъсали коли. Това се отнася и за Южната дъга на Околовръстния път.