Шести ден остават палатките на пътя Стара Загора-Хасково. И днес протестиращите не спират преминаването на автомобили. Полицията продължава да отклонява движението с мотива, че на пътното платно има хора. Неуспешни се оказаха преговорите на кмета на Стара Загора с протестиращите.

Междувременно стана ясно, че Сдружение за оптимизиране на правосъдието и администрацията подава искане за защита  срещу неоснователно блокиране на автомобили на пътя Стара Загора – Хасково.

От СОПА настояват полицията незабавно да освободи блокираните автомобили, защото според тях действията по блокирането им не се извършват в изпълнение на административен акт или на закона. Правното основание за подаване на искането за защита е по член 250 и сл. от Административно-процесуалния кодекс.

28-и ден три кръстовища в София продължават да бъдат блокирани. Палаткови лагери има на „Орлов мост”, на площад „Независимост” и на Ректората. Недоволни от барикадите в центъра на София подготвят подписка срещу блокадите.

Във Варна блокадата на възловото кръстовище пред общината продължава вече 48 часа. Палатковият лагер на този етап остава за неопределено време.