Поредният протест на жителите на столичния квартал "Горубляне" превърна в заложници стотици шофьори, които се оказаха заклещени в зверско задръстване заради блокирането на "Цариградско шосе". Около стотина души спряха движението на кръстовището на най-натоварения столичен булевард с улиците "Павел Красов" и „Димитър Пешев” точно в 18,30 часа.

Протестът на горублянци е срещу решението на Столична община да изгради Източен парк върху техните частни терени, до които нямат достъп повече от 20 години, но въпреки това плащат всяка година данък.Те искат по-високи обезщетения, ако все пак новият устройствен план не бъде променен.

Блокадите бяха подновени в понеделник и всеки ден влизането и излизането от София в посока на магистрала "Тракия" в час пик се превръща в ад. Протестът продължава до 20,30 часа, а полицаите само следят да не се стигне до саморазправа между бесните шофьори и горубленци.

Особено неприятно са изненадани пловдивчани и други гости на столицата, които се изнасят с колите си към магистрала "Тракия", но не подозират за капана.