Две години след тежката катастрофа край Своге, в която загинаха 20 души, една от участничките в инцидента – Стефка Григорова, не спира да мисли и за инцидента. При инцидента тя е загубила съпруга си, който е починал на място при падането на автобуса. Жената разказва за случилото се през сълзи и казва, че при такава трагедия се чувстваш безсилен.

„Няма ден, няма миг, в който да не мисля за това. И по път и по вкъщи постоянно преживявам същия шок. Това са 33 години брак и изведнъж ти се  преобръща живота и в момента събираш камъче по камъче“, казва Стефка.

Тя разказва и какво си спомня от момента на катастрофата.

„Усетих полюшване на рейса, рязко поклащане, паника между хората, започнаха да пищят. Ударихме се и някои викнаха, че се ударихме“, заяви тя.

Стефка не обвинява и шофьорът на автобуса.

„Не смятам, че шофьорът е карал бързо, доказано е, че е превишил скоростта, може да не се е съобразил с определени обстоятелства, но е карал и с толкова висока скорост. Не мога да насоча някакви обвинения към някой – според мен това е съвкупност от нещастни обстоятелства“, казва тя пред БТВ.

„Видях за части от секундата, че рейсът беше като неуправляем – като шейна се плъзгаше към мантинелата. И тогава си казваш край до там съм, не можеш да обърнеш нещата. Сега, когато съдбата ме е опазила и съхранила искам да направя каквото е възможно, за да запазя децата и внуците“, коментира още Стефка.