40 камери от днес следят бус лентите – целта е да увеличим скоростта на движение на градския транспорт и точността. Моля, шофьорите да не нарушават правилата. А КАТ вече имат всички инструменти, за да осигуряват спазването на закона за движение. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова във личния си профил във Facebook.

"Поредните 20 нови автобуса тръгват от днес по линии 85 и 280. Те са на природен газ, с най-високия екологичен стандарт и осигурена достъпност за майки с колички и трудно подвижни хора. От този транш нови автобуси остават още 20, които ще обслужват линия 204", обясни още тя. 

"За 5 г. обновихме 90% от всички градски автобуси на линия и намалихме 2,5 пъти вредните емисии от обществения транспорт. Модернизацията не спира – през тази година очакваме още 13 нови трамвая и 15 електробуса, които ще бъдат експлоатирани от "Столичен електротранспорт", допълни столичният кмет.

Опасват столичните бус ленти с камери – 40 на брой. Вижте къде ще са теВидите ли нагли шофьори, сигнализирайте на 112 и на Facebook страницата на СДВР