Огромно задръстване по всички изходи на града парализира София. Трудното придвижване започва от самия Орлов мост в посока Пловдив. По Цариградско шосе около Горубляне, както и по Ботевградско шосе, по Симеоновско шосе и по Околовръстното шосе на столицата полицаи от Пътна полиция регулират трафика. Очаква се до края на вечерта над 300 хил. автомобила да напуснат града.

Километрични опашки се оформиха и по границата ни с Гърция и Сърбия. Чакането от българска страна за влизане в Гърция на граничния пункт "Кулата" достигна 4 часа, а опашката от автомобили е 5 километра. Проверките на пътуващите с деца е по-продължителна и изисква по-дълго време, особено на тези, придружаващи непълнолетни и малолетни, които трябва да представят заверена декларация за това, че детето може да напуска страната.

Километрична опашка има и на ГКПП „Калотина”, но за влизане в България от сръбска страна и се чака около два часа.. Мнозина от чакащите са турски граждани, прибиращи се в родината си за лятната ваканция. От Агенция "Пътна инфраструктура" напомнят, че ремонтът на виадукта на 20-и километър на магистрала „Тракия" е приключил и движението се пуска в 16:30 ч., което ще облекчи пътуването до Бургас.

Снимка: БГНЕС