Предприети са мерки за повишаване безопасността на движението и избягване на задръстванията във връзка с очаквания засилен трафик към черноморските курорти през лятото. Това заяви главен инспектор Калоян Драганов от "Пътна полиция" към ГД "Национална полиция" пред радио "Фокус".

Към момента не е предвидена забрана за спиране на тежкотоварния трафик при високи температури, обясни Драганов.

"От 1 юни до 15 септември се ограничава движението на МПС над 12 тона в дните на натоварен трафик - петък и неделя за АМ "Тракия" и АМ "Марица". За АМ "Струма" - в събота, както и за част от основните пътни направления в различни часови диапазони. Към края на юни очакваме ремонтите на "Тракия" да приключат и водачите да пътуват без ограничения", добави главният инспектор.

Ремонтните дейности по "Хемус" ще продължат и през летния сезон. В свободното от ремонт платно всеки петък ще бъдат обособявани по две ленти за движение в посока Варна и всяка неделя по две ленти в посока София с цел по-бързо изтегляне на трафика. 

В участъците, където има ремонти в София, също са предприети необходимите действия. Полицейски наряди ще подпомагат пътното движение. 

Снимка: БГНЕС