Днес, от 10:30 ч. до 11 ч. и от 11:30 ч. до 12 ч., движението в участъка от 126-ти до км 130-ти км на АМ „Тракия“ ще бъде ограничено в двете посоки. Спирането на трафика е за монтиране на оптични кабели при 128-ми км от „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД.

Преминаването в района на изпълняваните дейности ще се регулира от „Пътна полиция“. Необходимо е шофьорите да планират внимателно пътуването си, да карат внимателно, да спазват стриктно пътната сигнализация или ако нямат възможност да изчакат докато се монтират оптичните кабели да използват алтернативен маршрут.

Алтернативният маршрут е:

за пътуващите в посока Бургас по АМ „Тракия“ при пътен възел „Север“, при 126-ти км, се отбиват в посока Пловдив и продължават през Пловдив - Войводиново и при пътен възел „Пловдив Изток“, при 133-ти км, по АМ „Тракия“;
за пътуващите към София по АМ „Тракия“ при пътен възел „Пловдив Изток“, при 133-ти км, продължават към Войводино – Пловдив и при пътен възел „Север“, при 126-ти км, по АМ „Тракия“.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.