Нагъл шофьор премина разстоянието от спирката на бившето кино „Космос” на „Гладстон” до кръстовището с  улица „Авксентий Велешки”, за да направи ляв завой. Наглецът беше уловен от наш читател, докато чака чинно в задръстването в пиковите часове на деня.

Пловдив вече е пълен, тапите по основните артерии започнаха, а с тях и тарикатските маневри на шофьорите. Освен обичайно големия трафик по ключовите булеварди, движението допълнително се затапва и от няколкото големи ремонта, които са в ход в града.

Всеки ден между 17:00 и 19:00 часа преминаването по „Гладстон”е изключително трудно и изнервящо за шофьорите и предвижването се извършва изключително бавно. Около 20 мин отнема преминаването с кола от тунела до булевард  „Руски”.

„Много пъти се е случвало автомобил да навлезе в насрещното, когато няма идващи насреща коли, за да завие наляво в някоя от пресечките. Става въпрос за случаи, когато разстоянието е няколко метра и не пречиш на никой. Това всички сме го виждали, а и повечето го правим редовно. Този тарикат обаче премина цялото разстояние от спирката на кино „Космос”, за да завие наляво към „Авксентий Велешки”. Колите трябваше да отбиват встрани, за да се направи път, а на пешеходната пътека пред дома на културата „ Борис Христов”. Съжалявам, че не можах да уловя цялото действие в страничното огледало. Сякаш всички ние сме балъци, а само той е тариката на пътя.” , коментира пред TrafficNews свидетелят на случката.

Всички бързаме за някъде всеки ден и се изнервяме, когато трябва да „висим” в задръствания, но за да спомогнем за справянето с тях трябва да сме колегиални и към другите участници на пътя и най-важното – да не пречим и да не застрашаваме останалите участници в движението. Тарикати винаги ще има, но трябва ли заради няколко такива, всички останали да сме балъци?