Шестима шофьори са задържани за престъпления по пътищата в Пловдив и региона. Около 20,30часа на 23 ноември в село Първенец полицаи извършили проверка на водач на Киа Рио. Хванат е,че 21- годишно момиче, което управлявало автомобила под въздействието на марихуана и амфетамин.

Няколко часа по- късно служители на същото районно се натъкнали и на 24- годишен водач от Пазарджик, шофирал дрогиран  по булаверд в Пловдив. Младият мъж предприел пътуване със своя Крайслер след употреба на амфетамин.

Да шофира след употреба на коктейл от наркотични вещества е хванат и шофьор на хонда сивик. 26-годишен мъж от Чирпан бил спрян за проверка малко след 23,10 ч на 23 ноември. Техническото средство реагирало положително на кокаин, опиати и амфетамин.  
Сигнал за катастрофа със самокатастрофирало лице е подаден вчерамалко преди 20 часа в РУ Труд. 23-годишен от Малък Чардак, управлявал собствения си Мерцедес  при движение с несъобразена скорост в ляв завой, губи  контрол над автомобила, излиза от дясно и се удря в паркиран на тротоара опел корса. Водачът е тестван за употреба на наркотици, като пробата му е отчела положителен резултат- употреба на амфетамин и бензодиазепини.