Един километър тапа от автомобили се образува на КПП-то на Кукленско шосе тази сутрин. Опашката към Пловдив е по-голяма в сравнени с тази към Околовръстното шосе. Освен автомобили униформените спират и таксита и камиони.

Пътниците в автобусите също ще бъдат проверявани, като в случай, че полицаите преценят някои от тях може да бъдат връщани.

13 КПП-та са разположени на всички входове и изходи на Пловдив. Целта е да се ограничи пътуването само при необходимост. Условията, при които хората могат да минават през пунктовете са три – заради професионален ангажимент, при здравословна причина и при адресна регистрация. И в трите случая полициаите. ще проверяват съответните документи.

„Във връзка с ограничаване на вирусната инфекция от тази нощ има допълнителни мерки. Необходими са две неща – разбиране от страна на всички граждани и от друга страна интензивен контрол от наша страна. Към момента хората не се съпротивляват на тези мерки и срещаме разбиране. Затова сме ние да правим компромиси и там където е необходимо ще допуснем хората да доставят храна или лекарства на своите близки. Всеки един случай е конкретен и ще подхождаме с разбиране, но не трябва да има и злоупотреби“, коментира старши комисар Йордан Рогачев.

13 КПП-та блокират Пловдив! Проверяват и пътниците в автобуситеНяма напрежение на пропускателните пунктове