23-годишен водач загина снощи при тежка катастрофа на пътя Русе-Николово. Инцидентът е станал около 23 ч, като на място са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ.

Лекият автомобил с русенска регистрация „Тойота Селика“ е пътувал от Николово към Русе. Слез завой водачът губи управление и се врязва челно в дърво. В момента на инцидента е валял силен дъжд и настилката е била мокра. Наложило се екип на пожарната да реже колата, за да може да извади пострадалия шофьор. Той е бил с много тежки травми и е откаран към болница с реанимобил на Спешна помощ. Въпреки извършените реанимационни действия, заради политравмите, той е починал.

Загиналият водач е трябвало да празнува 24-ия си рожден ден на 26 март. Близо до мястото на инцидента е бил открит телефонът му, с включена рубрика с преглед на сайтове. Не се изключва това да е отвлякло вниманието му и наред с усложнената пътна обстановка да е причина за тежката катастрофа.

Предстои при аутопсията от съдебния лекар да се направят тестове за алкохол и наркотици. По случая е образувано досъдебно производство, а днес през деня предстои оглед на мястото на инцидента. Тъй като във въпросния участък са забелязани и следи и от други инциденти, отново в дървета, ще се изследва пътят за наклон и предпоставки за катастрофи. Пътуващи по този път коментират, че там редовно при обилни валежи се образува огромна локва с опасност от аквапланинг.