26-годишен моторист е с натъртвания по тялото след катастрофа в Асеновград. Сигналът за произшествието на улица "6-ти януари" бил подаден около 16:30 часа вчера. Водачът се ударил в лек автомобил "Мазда", управляван от 19-годишен.

Причината за катастрофата е неспазване на необходимата дистанция. След преглед в болнично заведение пазарджиклията, карал мотора, е освободен за лечение в дома си. Алкохолните проби на участниците в ПТП са отрицателни.  

Още едно ПТП е станало вчера в Пловдив. Лек автомобил ВАЗ се е ударил в Пежо и Рено в сутрешните часове на 28 март. Мястото на произшествието е кръстовище в село Бенковски, където 80-годишният водач не спазил знак "СТОП!" и отнел предимството на другите две превозни средства, движещи се по път с предимство.

Пострадали са възрастният мъж и неговата съпруга- 72-годишна жителка на селото. След преглед в УМБАЛ "Св. Георги", мъжът е освободен за лечение в дома си, а съпругата му е настанена в отделението по травматология с фрактура на рамото.  Участниците в произшествието са тествани за употреба на алкохол, като пробите и на тримата са отрицателни. Работата по случая продължава.