Тежка верижна катастрофа на автомагистрала "Тракия". Ударили са се два тира, автобус и два леки автомобила. Пътният инцидент е станал в посока София, като движението е временно ограничено, научи TrafficNews.

На място има полицейски екипи. Очаква се участъкът скоро да бъде разчистен. Няма данни за пострадали при произшествието.

По-рано днес от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че движението от 25-ия километър до София по магистралата е временно ограничено заради опесъчаване на пътното платно и заради катастрофа. Инциденти на пътя заради хлъзгава настилка имаше и в други участъци в страната.

Временно е ограничено и движението при прохода "Гълъбец" поради обработване на пътната настилка и катастрофа.

Друга катастрофа причини ограничаването на движението по магистрала „Струма” в посока Кулата в района на Долна Диканя. Шофьорите изчакват на място.

Временно е ограничено движението по пътя София - Самоков в района на Златна рибка в двете посоки заради катастрофа. 

Верижна катастрофа имаше и рано тази сутрин на столичния булевард "Цариградско шосе". Най-вероятно причината за инцидента е заледена пътна настилка.

Снимки: I see you КАТ - магистрала Тракия

Ограничено движение по "Тракия" и други участъци заради заледени пътища и катастрофиПътното платно се опесъчава, шофьорите да карат внимателно

Верижна катастрофа на бул. "Цариградско шосе" в СофияНай-вероятно причината за инцидента е заледена пътна настилка