Мъж от Пещера предизвика катастрофа през изминалата събота, около 17:30 часа. 50-годишният пещерец загубил управлението над мотопед „Ямаха“ и се блъснал в тротоара. Екип на полицейското управление пристигнал на мястото на инцидента и тествал водача с дрегер. Оказало се, че той препускал по улиците на града с 1.37 промила.

На всичкото отгоре непосредствено преди да стане катастрофата той противозаконно отнел мотопеда от владението на свой 42-годишен съгражданин. 

Полицията установи и други, немалко нарушения и престъпления в областта през уикенда. В събота рано сутринта бил получен сигнал за инцидент на път между панагюрското село Оборище и софийското Мухово. Пристигналият на място автопатрул на РУ-Панагюрище констатирал, че 23-годишен се е блъснал с мотоциклет „Хонда“ в крайпътно дърво. Младият мъж бил неправоспособен, а моторът без регистрационни табели. Той е транспортиран с линейка на „Спешна помощ“ в панагюрската болница с травма с областта на главата. 

По време на засилените проверки са засечени неправоспособен 45-годишен от Пазарджик и 44-годишен от Пловдив. Мъжете шофирали возилата си съответно с 1.62 промила и 2.41 промила концентрация на алкохол.

Друг, 64-годишен от пазарджишкото село Мало Конаре също бил зад волана на миниван „КИА“ с отнета шофьорска книжка, а возилото без регистрационни табели.

Аналогичен е и случаят с 19-годишен от село Росен. Спрямо всички шофьори са образувани бързи полицейски производства.