Акция на пътя се проведе е района на Раковски. Акцентът отново е поставен върху поведението на водачите и изрядността на управляваните от тях превозни средства. Операцията е осъществена за времето от 8.00 ч. до 20.00 ч. в района на Раковски. Проверени са 101 лица и 85 превозни средства. Констатирани са 65 нарушения на ЗДвП, за които са съставени 38 акта и 11 глоби с фиш. 4 водачи са били неправоспособни. 8 не са ползвали обезопасителни колани, а 5 мотористи са били без каски. 8 са били технически неизправните автомобили. Същия брой са били и мотоциклетите, а други 8 са засечени без регистрация.

В 7 от случаите на превозни средства са били спрени от движение, а в 2 - с изменена конструкция. 4 водачи са били неправоспособни, 2 - с алкохол до 1,2 промила, 15 - с нередовни пътни документи. С отнети СУМПС заради неплатени глоби - 4, а един и ползвал мобилен телефон по време на движение, без необходимото устройство.

Допълнително служителите са констатирали и нередности по Закона за българските документи, за които са съставени 9 ауан. В РУ Раковси са образувани 8 предварителни проверки по отношение на нерегистрираните мпс.

Снимка: Архив