Състоянието на една от основните входно-изходни артерии в Пловдив  - Рогошко шосе е покъртително от години. Въпреки  многократните обещания на градските власти, че той ще бъде ремонтиран, това все още не се е случило.

Наред с шофьорите, използвайки пътя да се приберат или стигнат до работното място, големи потърпевши са и множеството компании, които развиват бизнес в зоната. Част от фирмите вече са изгубили доверие и надежда, че скоро пътят ще бъде ремонтиран.

Поради това някои от тях са се обърнали към гражданското сдружение „Спаси Пловдив”, които да настояват за ремонта на пътя пред Общината. Сред фирмите са и ПИМК, като Илиян Филипов е сигнализирал на активистите за проблема, като се надява на положително развитие за пътя.

В началото на годината стана ясно, че Община Пловдив планира ремонта на шосето през 2022 година.

 Заради тежкото експлоатационно състояние на пътя и по настояване на кмета Здравко Димитров, още през тази година ще бъде извършен основен ремонт на трасето от моста на Адата до табелата за изхода от Пловдив. Участъкът е близо 2 километра и в бюджета на Общината ще бъдат предвидени 4 милиона лева за неговия цялостен ремонт.

За да се случи това обаче първо трябва да бъде приет бюджет, което се очаква да не е по-скоро от март. Причината за забавянето е, че според закона общинските бюджети не могат да се гласуват по-рано от републиканския.

Средствата за останалата част от пътя ще се търсят от оперативните програми от Европейския съюз.

Още напролет може да започне основният ремонт на Рогошко шосеИма готов технически проект за участъка от моста на Адата до землищната граница на Община Пловдив