Трафикът на ГКПП "Калотина" и "Кулата" е огромен, а движението едвам пъпли. 

Припомняме, че по-рано днес катастрофа с две жертви край Драгоман затвори движението по пътя ГКПП "Калотина" - София. В следствие на инцидента са се образували колони от 15-20 километра. Пътят беше затворен и в двете посоки, като в момента поетапно се отваря движението към София, в последствие и към сръбската граница. 

Междувременно в разгара на лятото отново се появиха опашки на пункт „Кулата”. Движението на отсечката между Симитли и Благоевград е интензивно. Опашки и на вход и на изход на „Кулата” имаше почти през целия ден, предава Нова тв. В следобедните часове чакането за шофьорите беше гарнирано с парещо слънце, високи градуси и сериозен задух в колите.

Освен шофьорите на „Кулата”, челно с горещото време се сблъскаха и в Петрич. Температурата там достигна 40 градуса, а градът в следобедните часове опустя. В заведенията останаха само празните столове.

Кално свлачище затрудни движението в района на Кресненското дефиле. Заради силна буря, огромна скална маса с кал се свлече по главен път Е-79.