Изоставен лек автомобил от няколко дни затруднява движението в пловдивския квартал Кючук Париж, сигнализира читател на TrafficNews.bg. БМВ-то e без номера и вече с вдигнати чистачки, паркирано е на кръстовището на улиците „Константин Геров“ и „Георги Икономов“. Така е вече от четвърти ден.

„Автомобилът затруднява движението, а районният патрул явно не го забелязва“, разказва нашият читател.

Това не е единственият проблем в района. Пловдивчанинът разказва, че улиците ежедневно са превърнати в паркинг и движението е изключително затруднено. В района има и детска градина и училище.

„Улица „Георги Икономов“ се използва и за паркинг на живущите в района, като едната от двете ленти става неизползваема за движение. В пиковите часове се създават големи тапи, а да не говорим за ограничаването на видимостта което се получава при опит за направа на ляв/десен завой с цел включване към „К. Геров“ от цели три други улици. Автомобилите се паркират непосредствено до завоите, дори и не по посока на движението като по този начин нарушават правилата за паркиране и се създават предпоставки за птп. Уведомено е районното управление, но мерки не се предприемат“, разказва читателят.