Километрична тапа се заформи по входно-изходните артерии на Пловдив, заради 67-мата международна колоездачна обиколка, която днес преминава през града на тепетата. Шофьори се оказаха блокирани в града, при това - в час пик, сигнализират читатели на TrafficNews.bg.

"От половин час не можем да излезем на Околовръстното през квартал "Коматево". Колите масово обръщат, колоната е километрична, пътниците в автобусите излязоха навън", коментира наша читателка. По информация на очевидци движението между Околовръстния път и Коматевско шосе е възстановено преди минути, но колоната все още е голяма.

В момента колоната от колелета премина по Околовръстното и Асеновградско.

„Точно в час пик. Това е убийствено”; „Абсолютно безумие. Изходите блокирани повече от час. Защо не ги затварят етапно”; „Пълен ад е”. Това са само част от коментарите във Фейсбук.

Друга наша читателка също е попаднала в лапите на блокадата. Повече от 15 минути, тя е чакала на улица „Найчо Цанов”.

„Опашката стига до Сточна гара. Нито напред, нито назад. Само клаксони псувни”, разказва пловдивчанката.

Изнервени от задръстванията, много водачи предпочетоха да се върнат в посока бул.”Христо Ботев”. Те преминаха през тревните пространства, за да преминат в лентата за обратно движение.

„Не можеха да чакат още малко. Полицията пускаше коли, които правят обратен завой. На господата явно не им се чака. Лошото е, че тревните площи се газят”, допълва нашата читателка, която е уловила действията на нарушителите.

Километрична тапа се е заформила и на бул. "Кукленско шосе", в посока центъра на града. 

Както вече съобщихме, до 17,30 часа днес ще бъде ограничено движението на пътя  Пазарджик- Пловдив, път Стамболийски- Кричим, Пещера- Пловдив , Околовръстен път на  Пловдив, както и Асеновградско шосе в участъка от път II- 86 до зала „Колодрума“ кръстовището на бул. „Менделеев“ с улица „Менделеев“.

На 30 юли за времето от 14,30ч ще бъде ограничено движението на пътни превозни средства по бул. „Менделеев“, бул. „Освобождение“, бул. „Цариградско шосе“ , както и по път II- 66 с. Поповица-  Милево до границата с област Стара Загора.

Затварят част от Околовръстното на Пловдив днесДвижението по кръстовище под тепетата също ще бъде ограничено