Интензивен е трафикът на товарни автомобили по граничните пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово". Колоната се е образувала на излизане от България.Това съобщават от МВР. 

От дирекцията припомнят, че всички туристи могат да влязат в Гърция единствено през ГКПП „Кулата“ – „Промахон“. Завръщането в България може да стане през всеки пункт, без ограничения. На ГКПП „Маказа“, ГКПП „Капитан Петко войвода“ и ГКПП „Ивайловград“ се пропускат единствено лица, които имат разрешително за пребиваване или основно местожителство в Гърция. На пунктовете „Илинден“ и „Капитан Петко войвода“ към Гърция се пропускат товарни автомобили и сезонни работници със съответните документи, на ГКПП „Ивайловград“ – само сезонни работници. Трафикът на "Кулата" към момента е интензивен.

Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари". Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин". Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница. 

На ГКПП "Гюешево", ГКПП "Станке Лисичково" и ГКПП "Златарево" трафикът на товарни автомобили е нормален. Възстановено  е преминаването на леки коли, микробуси и автобуси през пунктовете, съпределни на ГКПП "Златарево" и ГКПП "Станке Лисичково".