Ремонтите и временните промени в движението по столичните булеварди озадачават не само гражданите, но и шофьорите на градския транспорт. Заради ремонтните дейности в София постоянно се откриват/закриват временни спирки за градските автобуси. В резултат объркан водач на рейс пропусна да спре на спирката, намираща се на бул. "Арсеналвски", в близост до търговски център.

Вместо да откара превозното средство в новата бус лента, той спрял по средата на платното. Така пътниците трябвало да прескачат оградата на шосето, за да се качат в автобуса.

Снимка на хаотичната ситуация се появи в профила на икономиста Владимир Каролев, който коментира следното:

"Колко трябва да си безхаберен, за да спреш автобус на това място. Качване в автобус чрез прескачане на препятствия. "Спирката" е до мола на Хемус".

След промените в участъка стана ясно, че автобусите, както и трамвай 7, ще се движат в локалното платно, а не на булеварда. Спирките са преместени отскоро. Явно шофьорите все още не са свикнали с измененията.

"Идеята е да е спирката вече от другата страна, а автобусът да спира там. Трудно разбрах идеята, явно и шофьорът още не е. Мястото на автобуса вече не е на булеварда. Но имаше доста объркани хора", коментира потребител.

"Масов спорт - здрав народ. С прескачане на препятствия към светло бъдеще ...", пошегува се друг.