Над 230 хил. българи се очаква да се възползват от удължения уикенд по повод Деня на независимостта. Именно затова се предвижда засилен трафик по пътищата у нас, съобщава Би Ти Ви.

Традиционно най-натоварени ще са магистралите. Към момента няма образувани тапи. Движението по АМ "Хемус" в района на тунел "Витиня" се осъществява нормално, в двете ленти.

Трафикът в посока южната ни съседка Гърция също ще е засилен. По-рано днес две катастрофи затрудниха движението край Благоевград.Трафикът по Е-79 беше пренасочен. Някои от шофьорите избраха да минат по третокласния път Благоевград-жк. „Струмско”-Долно Церово.

Освен това се очаква да има голям брой напускащи в посока Турция, Северна Македония и Румъния на пунктовете "Капитан Андреево", "Лесово", "Златарево и "Дунав мост" 2.

Въпреки че Черноморието остава предпочитана дестинация, много сънародници ще търсят почивка в СПА курортите и планините.

Служителите на реда предупреждават водачите да шофират внимателно и да проверяват предварително маршрутите, по които ще се движат.

Снимка: БГНЕС

Хиляди българи тръгват към Гърция за почивните дни, засилено движение по "Струма"Очаква се трафикът около Благоевград да нарасне около между 18:00 и 20:00 ч.