Движението при километър 193 на Автомагистрала (АМ) "Тракия" в района на с. Яздач в посока Бургас до 17:30 часа днес ще се осъществява  в една лента, предупреждават от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).
 
Причината за пренасочването на движението от изпреварващата лента в активната и аварийната лента е монтаж на мантинели в средната разделителна ивица. Монтаж на мантинели ще се осъществява днес до 17 часа и при километър 98 на магистралата, а от пътната агенция призовават водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в посока Бургас.

Днес, 23 декември, от 16:00 до 20:00 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища с цел по-добра безопасност и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.

Агенцията призовава на път да се тръгва с автомобили, подготвени за зимни условия, да се да кара внимателно и със съобразена скорост, да не се предприемат рискови изпреварвания и да се спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.

Шофирането под емоции не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето не само на рисковите водачи, а и на останалите участници в движението, които спазват правилата.