Двама велосипедисти и един шофьор пострадаха при няколко инцидента в Пловдив. Първият е станал вчера в квартал Прослав.  64-годишният колоездач е бил блъснат на кръстовището  на улиците “Елена”  и “Западна”. Мъжът не спазил пътен знак стоп и се ударил в лек автомобил фолксваген. Зад волана на превозното средство била 42-годишна пловдивчанка. Екип на спешна помощ е откарал пострадалия в болница.


Вторият инцидент е станал с 18-годишен велосипедист , който е с  контузия на главата. Той е бил блъснат на кръстовището на бул. “Александър Стамболийски” и ул. “Околчица”. Момчето, което е от село Брестовица, не спазило пътен знак стоп и се ударило в лек автомобил Ситроен, управляван от 21-годишен пловдивчанин. Пострадалият е транспортиран за преглед в УМБАЛ “Св. Георги”, където след преглед е освободен за домашно лечение. Алкотест – дрегер пробите на водачите са отрицателни.

59-годишен мъж пък е с травма на главата след катастрофа на бул “Освобождение” в Пловдив. 42-годишен водач на лек автомобил Пежо, при маневра ляв завой, отнел предимството на праводвижещия се товарен автомобил Рено, чийто водач е пострадал.