Тир със сръбска регистрация самокатастрофира в нощта срещу понеделник на Е-79 в Кресненското дефиле. Водачът не е пострадал. Ремаркето на товарния автомобил виси над река Струма, а движението се осъществява в едната лента, съобщава БГНЕС.

Пътният инцидент е станал в 02.40 часа в района на Кресненските ханове. Товарният автомобил се е движил в посока Кресна и ГКПП Кулата-Промахон. На дясна крива, поради мокра пътна настилка, влекачът се удря в десния скат. След това минава през насрещната лента и къса мантинелата.

При удара в нея влекачът се усуква и връща в насрещната лента. Ремаркето продължава пътя си и висва над реката. Водачът е излязъл, няма разпилян товар като при другите подобни произшествия в последно време в дефилето.

Движението се осъществява в лентата в посока Кресна и се регулира от Пътна полиция.

През светлата част на деня ще започне изтеглянето на катастрофиралия камион, което ще наложи спиране на трафика по най-натоварената пътна артерия в Югозапада.

На място са служителите на Районна пътна служба-Благоевград, шефът на Областно пътно управление инж. Иван Кунев, шефът на КАТ-Пътна полиция и служители на пътноподдържащата фирма

Междувременно втори тир се е обърнал в Кресненското дефиле тази сутрин, съобщи bTV. Затворен е тунелът в Кресненското дефиле, защото там ремаркето се е обърнало. Няма жертви, но може да стане инцидент.

Един от шофьорите, които съдействат за осигуряване на безопасността по пътя, каза, че не са пускани патрулка да предупреждава. Вторият ТИР се е обърнал, защото се наложило да спре рязко заради първата катастрофа.

Временно е ограничено движението по пътя Симитли – Кресна при Кресненското ханче в двете посоки, поради отстраняване на тежкотоварен автомобил от пътното платно. Автомобилите изчакват на място, съобщават от АПИ