Два автомобила и камион са се блъснали в пловдивския квартал Кючук Париж. Инцидентът е станал на кръстовището  между бул. „Ал. Стамболийски“ и ул. „Околчица“ около 14 часа. На място от пътни полицаи е установено, че при ляв завой таксиметров автомобил „Хюндай“ отнел предимството и блъснал джип „Тойота“, който отскочил и се ударил в камион „Мерцедес“. Тримата шофьори, съответно на 43, 49 и 47 години, са изпробвани са дрегер, резултатите са отрицателни. В болница е прегледан и освободен за домашно лечение водачът на джипа. Произшествието е отработено по административен ред.

Междувременно внезапно излязла на пътното платно каруца предизвика катастрофа вчера в квартал „Столипиново“. Сблъсъкът между превозното средство с животинска тяга, управлявано от 29-годишен пловдивчанин, и лек автомобил „БМВ“ с 18-годишен шофьор, настъпил около 3 ч. на ул. „Ландос“. Спешна медицинска помощ е оказана на по-възрастния мъж. Двамата участници в произшествието са изпробвани за употреба на алкохол, резултатите са отрицателни.

Пиян шофьор пък е в болница след произшествие вчера в Първомай. Пострадалият е 37-годишен жител на града, който около 17.40 ч., на ул. „Плодородие“ навлязъл в лентата за насрещно движение с лекия си автомобил „Форд“ и блъснал три паркирани коли. При отработване на сигнала служители от районното управление тествали водача с дрегер зи апаратът отчел над 1,5 промила алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

Снимка: Архив