Агенция „Пътна инфраструктура“ ще започне ремонта на 52-километров участък от автомагистрала „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора в платното в посока Бургас след 15 септември 2020 г., за да не се затруднява интензивният автомобилен трафик през летния сезон. Това каза в отговор на депутатски въпрос министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Ремонтните дейности ще бъдат изпълнени, без да се спира движението.

Изготвен е технологичен проект, който е съгласуван с Института по пътища и мостове. Изработва се и документацията, свързана с подготовката на задание за възлагане на необходимите ремонтно-възстановителни дейности. По експертна оценка индикативната стойност на ремонта на разширения участък от 52 км ще бъде около 89 млн. лв., като 70 млн. лв. са за пътната част. 15 млн. лв. ще са за подмяна на ограничителните системи в участъка на средна разделителна ивица и банкет и 4 млн. за монтиране на пътни знаци в двете платна и полагане на хоризонтална маркировка. Средствата са осигурени, информира регионалният министър.

По време на ремонтно-възстановителните дейности ще бъде въведена нова организация на движението, за да бъдат спазени всички нормативни изисквания.