Паркирането отново скара пловдивчани в центъра на града. За няколко часа се разрази истинска война на топки, изпълняващи ролята на антипаркинг съоръжения. 

Сутринта на бул. "Найчо Цанов" в района между пресечката с ул. "Шаркьой" и бул. "Христо Ботев" са били монтирани няколко топки върху тротоарната площ, които да ограничат шофьорите да спират върху пешеходната зона. След няма и час пристигнала кола, чийто водач слязъл, изкъртил топката и паркирал върху зоната, съобщи читател на TrafficNews.

Наш репортер тръгна по следите на това кой и защо е поставил въпросните топки. Оказва се, че те не са поставени от Община Пловдив. Разрешително за поставяне на антипаркинг колчета се издава от ОП „Организация и контрол по транспорта”, а от там поясниха, че подобен документ не е издаван за бул. "Найчо Цанов". Освен това антипаркинг съоръженията, които се поставят от общината, са строго стандартизираните черни с жълти ивици и герб на Община Пловдив. 

Така излиза, че настоящите топки, които падат жертва в конфликт за паркиране на тротоар, вероятно са частна самоинициатива. Самият булевард не е забранен за спиране на автомобили, като почти по цялата си дължина тротоарът е пригоден като рампа. Отделно има и няколко служебни абонамента за паркиране, очертани изцяло в рамките на тротоара, като се оставя известно отстояние от търговския обект до автомобила, предназначено за пешеходците. 

Кой и защо е разпоредил поставянето на въпросните антипаркинг топки остава загадка. Очевидно обаче опитът на един да прекрати спирането в зоната, никак не е толериран от останалите участници в движението.