Четирима души са задържани пияни зад волана през последното денонощие в Пловдив и областта.  Две бързи производства са започнати в Карлово, като полицаите там установили, че водачите на Мерцедес и Форд рейндъжър са управлявали превозните средства в нетрезво състояние. И двамата задържани са от  Карлово.

Мерцедес бил спрян за проверка на улица „Александър Стамболийски“, а техническото средство отчело, че 58-годишния шофьор е седнал зад волана след употреба на 1,53 промила. 53- годишен водач на товарен автомобил форд рейнджър бил проверен на територията на село Домлян, а алкодрегерът показал, че шофира с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5  на хиляда.

В следобедните часове на 3 декември полицаи от Асеновград проверили 56-годишен водач на фолксваген голф. Превозното средство било спряно на кръстовището на улиците „Васил Левски“ и „Индустриална“, а дрегерът отчел аклохолна концентрация от страна на асеновградчанина от 3,17 промила. На водач, шофирал под въздействието на 2,39 промила се натъкнали проверяващи в Труд. 41- годишен пловдивчанин предприел пътуване с  личния си автомобил след като е пил, а престъплението било установено на територията на село Голям Чардак. Мъжът е бил проверен в обедните часове на 3 декември. Извършителите на престъпленията са задържани, а по случаите са  започнати бързи производства.