Само в рамките на две седмици у нас са станали 173 тежки катастрофи. Потресаващата статистика е от началото на годината, като в нея са вписани 13 загинали и над 200 ранени. Все по-чести са и инцидентите с млади шофьори, които имат малък стаж зад волана.

Последният такъв е на 18-годишно момиче с едва шестмесечен стаж. Тя е извършила четири тежки нарушения, като е употребила и амфетамини. В момента се бори за живота си.

От "Пътна полиция" призовават водачите да шофират внимателно в условията на лед и мъгла, каквито бяха тази сутрин в Пловдив и региона.

За съжаление черната статистика никак не е изненадваща. Рекорден брой катастрофи имаше и по време на празничните дни. Според данни на полицията през дните от 20 декември 2019 г. до 1 януари 2020 г. тежките произшествия на територията на цялата страна са почти 200. При тях ранените са били 257 души, а загиналите - 14.

За същия период миналата година пътните произшествия са с 50 по-малко. По-малко са и ранените -  с 82-ма души. Загиналите обаче са с 2-ма повече.