Автобуси от градския транспорт не могат да стигнат до квартал "Коматево", заради дербито, което се играе в момента. Това съобщи пловдивчанин пред TrafficNews.bg. Както вече бе обявено, затворен за движение е булевард "Коматевско шосе". Съобщението гласеше, че по преценка на полицейските органи от 15:45 ч. до 21:30 ч. , при необходимост ще бъде спирано движението по ул. “Коматевско шосе“ – от Околовръстния път до кръстовището с ул. „Остромила“ и ул. “Захаридово“.

Изрично обаче бе упоменато, че ще се пропускат автобусите по линии №1, 20 и 27 от масовия градски транспорт. 

В момента обаче автобусите не се допускат да преминат по булеварда, сигнализира местен жител. Той самият пътувал в автобус №1. Пред наш репортер той заяви, че автобусите се спират още на обръщалото на бул. "Александър Стамболийски", а полицаите пропускали избирателно автомобилите. В автобуса са пътували и възрастни хора, на които се налагало да вървят около 3 км. пеша до Коматево. 

"Това се случва редовно. През последните 3 години за шести път да вървя пеша, дали от, или пък към центъра, но това си е жива подигравка с жителите на квартала", коментира читателят ни. 

Затварят Коматевско шосе заради дербито в неделяДвубоят ще протече при много строги мерки за сигурност