Автобус, превозващ футболистите от тима "Ботев Враца", заприщи няколко паркоместа на метри от МОЛ "Пловдив". По-притеснителното обаче, е че шофьорът тотално е скрил видимостта към пешеходната пътека, сигнализира читател на TrafficNews.bg. Возилото е паркирано на улица "Перущица", вероятно в близост до хотела, в който са отседнали пътниците.

"Врачанско изпълнение в Пловдив. Шофьорът на футболистите от Враца е спрял по безумен начин. Ако, не дай Боже, стане инцидент с пешеходец, кой ще бъде виновен? Шофьорът на возилото, който не е имал никаква видимост към тротоара и зебрата, или този на автобуса, който е създал предпоставката?", пита риторично читателят ни. Като допълнителен "бонус" от изпълнението, шофьорите, които живеят в района, са лишени от достъп до няколкото паркоместа на метри от домовете им. 

Припомняме, че съгласно Закона за движение по пътищата и правилника за прилагането му, на водачите на моторни превозни средства е забранено да спират на по-малко от 5 метра от пешеходна пътека. Единственият паркинг за автобуси в града се намира на булевард "6-ти септември". Според местни гидове, които неколкократно насочиха вниманието ни към проблема с паркирането на тежките возила в града, достъп за тях е осигурен и на паркинга на Гребната база, или само на 200 метра от мястото, където е спрял автобусът.