Баба и дядо с внучетата от София били на екскурзия до Белоградчишките скали и се връщали, когато станала катастрофата с лекия автомобил "Опел Астра" със софийска регистрация, който се вряза в турския товарен бус "Мерцедес" в района на монтанското село Долна Вереница.

От МВР уточниха, че в колата са пътували 62-годишният мъж, възрастна жена и 3 деца на 9, 15 и 18 години. Дядото, който е управлявал автомобила, е починал намясто след мощния удар към 17,09 часа. Възрастната жена и две от трите деца от София са откарани своевременно в хирургията в монтанската болница „Д-р Стамен Илиев“ с тежки травми и опасност за живота.

По думите на началника на отделението по хируругия д-р Красимир Каменов децата са с черепно-мозъчни травми, едното дете е с разкъсан далак, коремна и белодробна травма. Цяла нощ за живота им са се борили два хирургични и два реанимационни екипа, съвместно с травматолози.

2 от децата – на 9 г. и 18 г., са с опасност за живота, с черепно-мозъчни фрактури и извадени далаци. Третото дете – на 15 г., и баба им на 67 г. са без опасност за живота, с комоцио. Катастрофиралият лек автомобил е транспортиран от екип на сектор „Специализирани оперативни дейности” в двора на Пътна полиция. Екип на РСПБЗН Монтана е измил пътното платно на мястото на катастрофата.

Предстоят консултации със специалисти от „Пирогов“ , има вероятност две от децата да бъдат изпратени в София, каза още д-р Каменов, цитиран от 24 часа. Заради жестоката катастрофа пътят бе затворен. Спасители са извадили пострадалите от леката кола.

Снивка: bTV

След мелето на пътя в Монтанско: Ранено дете се бори за животВ тежко състояние е и 18-годишното момиче, което също е пътувало в колата

Мъж загина при катастрофа в МонтанскоУдарът е бил между лек и товарен автомобил