Лек автомобил се е подпалил в движение на автомагистрала "Хемус" преди Варна, сигнализира читател на TrafficNews. Огънят е избухнал около 11 часа. В района на инцидента се е образувало силно задимяване, предупреждават водачите. 

До този момент няма информация какво е състоянието на водача на запалилия се автомобил, както и каква е причината за избухването на пламъците. На мястото са изпратени екипи на полицията и огнеборци, които потушават огъня. Апелът към преминаващите шофьори през мястото на инцидента е да се движат със съобразена скорост и повишено внимание.

Друг участък от автомагистрала „Хемус” край Варна е затворен заради катастрофа. Инцидентът е станал към 10.30 часа точно на мястото, където започват ремонтните дейности и движението става двупосочно. По първоначални данни участници в катастрофата са товарен автомобил с ремарке и микробус с платформа, на която е имало 2 автомобила.

Има един пострадал човек, като към момента няма данни за състоянието му.

В района на произшествието, от пътен възел Девня до пътен възел Неофит Рилски, автомагистралата е затворена в двете посоки, информира dariknews.bg. Екипи на "Пътна полиция" пренасочват движението към стария път Варна - София.

Призовават се водачите да шофират със скорост, съобразена с условията и стриктно да спазват указанията на полицейските служители.