Лек автомобил се запали, а водачът загина след огнена каскада на автомагистрала „Тракия” тази вечер, научи TrafficNews.bg

Инцидентът е станал в района между 89 и 90 километър на аутобана.

„Всичко стана за секунди. Движехме се на километър зад колата и в един момент избухна в пламъци”, разказа очевидец на случилото, който е подал сигнал на телефон 112.

Към мястото са насочени екипи на полицията, пожарната и Бърза помощ.

Трагедия след огнената каскада на "Тракия": Труповете са три, мъж и малко момиче са в болницаАвтомобилът е паднал от моста, който е в ремонт

„В района се извършват ремонтни дейности, а скоростта е ограничена. Участъкът е осветен и  обезопасен с нужната сигнализация. Въпреки това водачът е карал с несъобразена скорост, минал е през ограничителите, излязъл е от пътното платно, паднал е в дере и автомобилът се е запалил”, съобщи пред TrafficNews.bg говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Водачът е загинал, като към момента не е ясно дали в колата е имало други хора.

*ОБНОВЕНА към 22,50 часа

По последна информация на МВР-Пазарджик, предоставена на TrafficNews.bg, трима души са загинали при инцидента. 

Тази вечер около 21.40 часа е получен сигнал за тежък пътен инцидент, съпроводен с пожар в района на 89-ти километър от АМ "Тракия". По първоначални данни водачът на лек автомобил "Нисан" със сливенска регистрация е шофирал с несъобразена скорост в ремонтирания участък, загубил е управлението над автомобила, той е преминал през сигналните бализи в насрещното платно, което е в ремонт.

В резултат на това автомобилът е паднал от моста в коритото на реката преминаваща от там и се е самозапалил. Към мястото незабавно са насочени екипи на сектор "Пътна полиция", аварийно-спасителен екип на РСПБЗН-Пазарджик, две линейки на "Спешна помощ", служители на "Автомагистрали " АД.

По данни от служителите, пристигнали първи на местопроизшествието, в автомобила са пътували пет човека. Трима от тях са загинали, а мъж и малко момиченце са транспортирани в МБАЛ-Пазарджик с различни травми и наранявания.

Пожарът предизвикан от катастрофата е овладян от пожарникарите, тъй като наблизо има няколко бензиностанции. Работата по изясняване на случая продължава, предстои да се извърши оглед.

Очаквайте подробности!