Македонец е шофирал автобусът, който остана без покрив тази сутрин в Пловдив. Както TrafficNews.bg съобщи инцидента стана под моста на УХТ на булевард „Марица-юг“ близо до Гребната база.

За щастие няма пострадали при инцидента. В превозното средство са били само двамата шофьори, които са македонци, и са се разминали без наранявания. Покривът на автобуса буквално е отнесен, по цялото платно има разпилени части от превозното средство. На място има полицейски екип. Движението в района не е затруднено.

„Инцидентът стана около 6.30- 7 часа тази сутрин. Чу се много силен шум. Явно шофьорът не е преценил височината“, коментира Венко, който работи в района и е станал свидетел на катастрофата.

 

Автобус се заклещи под мост в Пловдив, стана кабриоВъпреки знаците, шофьорът решил, че може да мине под съоръжението

Двамата шофьори категорично отказаха коментар пред репортер на TrafficNews.bg. Няма данни за употреба на алкохол. Първоначално автобусът се е врязал в моста и е заседнал. След като са дошли полицаите единият от шофьорите е успял да излезе на заден ход и не се е наложила намеса на пътна помощ. От удара е повреден и самият мост, като според очевидци в момента е опасен за преминаващите автомобили.