Полицаи спипаха трима надрусани шофьори и един пиян по време на проверки на пътя в Пловдив и региона. На 27 януари  около 18 часа на пътя между селата Първенец и Марково автопатрул спрял за проверка лек автомобил с марка БМВ, управляван от 23-годишен мъж. В хода на проверката водачът се държал неадекватно. Направения по надлежен ред тест за употреба на наркотични вещества, реагирал положително на марихуана. По случая е започнато бързо производство, а шофьорът е задържан за 24 часа.    

За същото време е задържан и 41-годишен мъж. На улица „Победа“ автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Пежо“.  Шофьорът бил тестван от полицейските служители за употреба  на алкохол. При проверката дрегерът отчел  1,2 промила. Съставен е АУАН на водача. Образувано е бързо производство.

Водач, управлявал лек автомобил под въздействие на амфетамин пък е задържан в центъра на града. Полицейски патрул от районното управление спрял за проверка лек автомобил Мицубиши лансер на кръстовището на бул. „Цар Борис III Обединител“ и ул. „Патриарх Евтимий“. Драг чек тестът на 21-годишния водач, който е от село Равда, общ Несебър, отчел положителен резултат за употреба на наркотични вещества. Образувано е бързо производство за престъпление.

Междувременно в около 22.30 часа в Хисаря автопатрул спрял за проверка водач на лек автомобил Ауди, собственост на 48-годишна жена от населеното място. При извършената проверка униформените установили, че водачът е 18-годишен, правоспособен от Хисаря, но управлява МПС след употреба на наркотични вещества. Направения тест по надлежния ред реагирал на амфетамин. Водачът не приел показанията на техническото средство и дал проба за изследване в Центъра по спешна медицинска помощ в града. Случаят е докладван на дежурен прокурор. Младият мъж е задържан в ареста за срок от 24 часа, като по случая е образувано досъдебно производство.