Община Стамболийски е напът да даде ход на дългоочакваните улични ремонти, за които получи финансиране с евросредства в размер над 5 млн. лв. Част от дейностите по рехабилитация на уличната мрежа стартират до месец, като по прогноза на местната администрация, те трябва да приключат до не повече от 4 месеца. Вчера са постъпили и авансовите плащания по проектите за ремонти на вътрешноквартални улици, както паважа по пътя за Йоаким Груево. Отпуснати са авансови средства и за ремонта на детската градина в Куртово Конаре.

"Ще имаме най-модерната детска градина в цяла България", обеща кметът Георги Мараджиев на съгражданите си. Той призова към търпение по отношение на ремонтите, тъй като затрудненията в придвижването са неизбежни. За да бъде то максимално улеснено, от администрацията въвеждат нова транспортна схема, обясни кметът пред по време на представянето на новите автобуси, които ще возят безплатно пътници в общината. 

Проекти за милиони променят облика на общината, въвела безплатен градски транспортПриоритети за 2019 година са инфрастуктурните проекти и забавачките в община Стамболийски

"Най-голямо е удобството за учениците, както и за пенсионерите и майките с колички. Неслучайно държахме возилата да бъдат оборудвани с рампи", коментира още той. Новите автобуси вече са в движение, а граждани и представители на администрацията се включиха в първата обиколка с тях.

 

Трима шофьори ще извършват превозите из града, както и до четирите села в общината. Освен в градската част на Стамболийски, рейсовете ще пътуват и до четирите села според ежедневен график.  Пътническият микробус пък ще превозва безплатно хора с увреждания до Пловдив, както и жители, които искат да видят събитията през Европейска столица на културата. Превозите стартират до месец. 

Преди да потеглят, водачите получиха подарък от кмета - национален флаг и икона, която да закриля тях и пътниците. 

Коментарите на кмета Мараджиев и местните жители за безплатния транспорт и уличните ремонти- вижте във ВИДЕОТО на Деница Лещева: