Пуснаха движението и в двете ленти на АМ Тракия в района на 160 км. Само преди минути колоните от автомобили и тирове започнаха да се изтеглят и движението да се нормализира. В района се бе образувала тапа с дължина около 3 км.

Затварянето на аутобана стана след тежката катастрофа в неделния ден около 17 часа. В нея участваха един камион и четири леки автомобила. Петима души загинаха, а шестима бяха откарани в болница.

В момента в Университетска болница в Стара Загора е оставена само 2-годишно дете, което е в критично състояние. Всички останали пострадали са изписани за домашно лечение.

Камионът вече е репатриран и магистралата е почистена от потрошените ламарини и стъкла. Превозното средство се е движило от Истанбул до Амстердам и е превозвало козметични продукти. Шофьорът е чуждестранен гражданин и е починал при инцидента.

На място има полицейски патрули, които регулират движението, а служители на АПИ продължават да възстановяват мантинелата в участъка. Движението ще се осъществява в едната лента.