Акция за нарушители на пътя е проведена в Пазарджик и областта. Хванати са десетки административни нарушения и престъпления от страна на шофьорите.  Акцията обхваща райони в малките населени места, дори и тези, които са най-отдалечени от общинските центрове. Специализираната полицейска операция обхваща територията на цялата страна и ще продължи и през днешния ден. В нея са включении екипи от пътна и охранителна полиция, както и технически средства за контрол на скоростта.

Установени са водачи седнали зад волана след употреба на алкохол на улици в селата Звъничево, Габровица, Овчеполци и на пътя между Виноградец и Карабунар. Показанията на дрегерите варира между 1.79 промила и 3.40 промила в издишания въздух. Пътните полицаи са засекли случаи на управление на нерегистрирани МПС, управление от неправоспособни водачи и други нарушения на Закона за движение по пътищата. Най-фрапиращият случая е констатиран снощи на улица в пазарджишкото село Овчеполци.

Лек автомобил «ВАЗ» с водач К.Б.- 41г- от съседното село Черногорово загубил управлението над возилото си. Колата се качила на тротоара и блъснала намиращата се там П.М.- 74г. от село Овчеполци. Пострадалата е транспортирана от екип на Спешна помощ до МБАЛ-Пазарджик и настанена за лечение с фрактури на краката, без опасност за живота.

Служителите на Пътна полиция тествали шофьра с дрегер, като уредът отчел 3.40 промила концентрация на алкохол. Той, както и останалите водачи употребили алкохол са задържани в арестите на полицейските управления в региона.