Масови нарушения на закона за движение по пътищата отчита пловдивската полиция днес.  

За Деня на детето се е провела масова акция, като само в рамките на часове са констатирани 588 нарушения на водачи на превозни средства

Резултатите от проведената специализирана полицейска операция "Да запазим живота на децата на пътя" са печални. При проверени 788 водачи на МПС са констатирани 588 нарушения. Съставени са 91 акта за установяване на административно нарушение и 241 глоби с фиш. 4 от нарушенията са за установени случаи на преминавана на забраняващ сигнал на светофарната уредба.

На 5 от водачите са съставени актове за използване на мобилен телефон по време на управление на МПС, без наличие на устройство, позволяващо използването му без участие на ръцете. В хода на проверките е установено, че 22 от водачите не са използвали обезопасителен колан, същият брой водачи са били с неизрядни пътни документи зад волана.

7 са съставените АУАН за установени технически неизправности по превозните средства на пътя.На 82 ма от водачите са съставени глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри, а 64 броя са фишовете за неправилно спиране и престой.

Констатирани са още 31 различни нарушения, свързани с неспазването на ЗДвП. Проверяващите са установили 259 нарушения в скростните режими с помощта на автоматични технически средства и системи. В 23 от случаите на водачи на превозни средства и техните пътници са връчени електронни фишове за неплатени глоби.

В проверките, насочени към ограничаване на причините за настъпване на ПТП с малолетни, участие взеха над 126 униформени полицаи.