Брутална тапа от автомобили затрудни „голямото прибиране“ на туристи от Черноморието. На юг от Бургас стотици коли бяха почти блокирани, а в продължение на часове туристи пътуваха от Китен, за да стигнат до входа на магистрала „Тракия“ откъм морския град.

Верижна катастрофа на изхода на Созопол към главния път за Бургас сериозно е затруднила движението. Пробата за алкохол на единия от шофьорите се оказва положителна. Инцидентът е станал преди обяд. По първоначална информация са се ударили три коли, по които има големи материални щети. За пострадали не се съобщава.

Днес е последният ден от дългия уикенд, когато хиляди почиващи по Южното Черноморие се прибират по родните си места. Голяма част от тях са решили да тръгнат около обяд, за да избегнат големия трафик, който се очаква в следобедните часове. Оказва се обаче, че именно по обяд са се образували най-сериозните тапи.

Засилено полицейско присъствие по пътищата в цялата страна, очаква се интензивен трафикПредприет е нов подход за по-засилен контрол за скоростта