Огромна тапа блокира движението на "Гладстон" към този час, съобщи репортер на TrafficNews. Обичайно изключително натовареното движение в района, е докарано до краен предел на невъзможност за преминаване заради затварянето на ул. "Преслав". 

Три коли пък са решили да се "спасят" от задръстването, влизайки в еднопосочната ул. "Виктор Хюго". Вместо обаче планът им да се увенчае с успех, пресечката е тотално блокирана, тъй като няколко автомобили се опитват да излязат през нея в разрешената посока на движение. 

Припомняме, че в района на ул. "Преслав" бяха открити археологически находки при изкопни работи по проект за подмяна на топлопроводи на "ЕВН" с изпълнител "ВиК". Това затвори цялата улица в района на "Гладстон" за движение, което пък направи преминаването в час пик от там мисия невъзможна. 

Все още не е ясно колко ще продължат проучванията на археолози в района, нито пък изкопните работи и ремонта, така че улицата едва ли ще бъде отворена изцяло до края на месеца. 

Поради това в края на миналата седмица директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков свика спешна среща с представители на възложителя на обекта ЕВН, изпълнителя ВиК и „Пътна полиция“ за намиране на решение за нова временна организация в района. Резултатите от нея обаче все още не са ясни. 

Археология затваря възлова улица в ПловдивКъм момента работата по обекта е преустановена

Свикват спешна среща за трафика по ул. „Гладстон"Движението в района и днес е натоварено

Търсят вариант за облекчаване на трафика на "Гладстон" заради ремонтитеОчаква се до края на деня да се въведе организация на движението