Тежка катастрофа е станала с автомобила на Лютви Местан край Маказа. При инцидента е загинало 6-месечно бебе. Има още едно дете и жена, които са пострадали. Лидерът на партия ДОСТ не e сред ранените, разбра TrafficNews.bg. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова потвърди пред медията ни, че точно с автомобила на Лютви Местан е станал трагичният инцидент.

Пътният инцидент е станал на разклона за Загорско и Джебел. На мястото има линейки, полиция и пожарна. Сблъсъкът между фолксвагена на Местан и друг автомобил е в един от критичните участъци на пътя Кърджали - ГКПП "Маказа".

Местан е бил на гости на приятел в джебелското село Слънчоглед. В ранния неделен следобед той тръгнал за София. На разклона направил опит да се включи в движението на главния път с ляв завой, когато последвал удар с друг лек автомобил. Колата е изблъскана направо в дерето.

В другата лека кола е пътувало семейство - майка, баща с двете си деца. Деветгодишно дете и жена на 28 години от същия автомобил са транспортирани в Спешното отделение на болницата в Кърджали, казаха за TrafficNews.bg от ОДМВР Кърджали. Районът на произшествието е отцепен. Прокуратурата е поела случая.

Алкохолната проба на лидера на ДОСТ Лютви Местан е отрицателна. Политикът все още е в болницата, каза за TrafficNews.bg Румяна Арнаудова. Решението дали ще бъде задържан, ще вземе полицията.

Снимка: 24rodopi