1 063 водачи и 174 пешеходци бяха проверени на територията на Пловдивска област в хода на проведена акция за контрол на водачи на МПС и пешеходци по спазване на светлинните сигнали на светофарните уредби.

Само за четири часа са установени 59 нарушения от водачи, преминали на червен светофар, а нарушенията по Закона за движение по пътищата, извършени от пешеходци и такива спрямо тях от водачи, са 54.

В рамките на провелата се операция са констатирани 1 038 нарушения по Закона за движение по пътищата, а в Асеновград е образувано едно бързо производство за притежание на наркотични вещества.

По Закона за движение по пътищата съставените актове за установени административни нарушения са 87, а 236 са глобите по фиш. 27 от водачите са използвали мобилен телефон по време на управление на МПС, 13 от проверените са били без поставен обезопасителен колан.

В 15 от случаите са констатирани различни технически неизправности по проверените автомобили.

24 водачи са санкционирани за нередовни пътни документи. А 7 за неизползване на светлини. На водачите на МПС са съставени 57 глоби за неспазване на пътни знаци и неправилни маневри, а фишовете за неправилно спиране и престой са 32.

Посредством експлоатираните автоматизирани технически средства и системи са установени 541 нарушения на скоростните режими. 38 броя са фишовете за предишни нарушения, връчени на водачи, спрени за проверка в хода на акцията.